Renoveringsgips på väggar – utan ångspärr?

Jag fick följande fråga; Ett hus från 1920-talet. Kan man sätta upp renoveringsgips på väggar (invändigt) på de befintliga skivorna? Väggarna har ingen plast (fuktspärr). Kommer gipset att påverka konstruktionen på något sätt när det gäller fukt?

Jag svarade; Jag antar att du menar ytterväggarna? Har ytterväggen verkligen ingen ångspärr / fuktspärr på insidan (har väggarna tapet idag?) och är normalt byggda med någon form av skivor på träpanel på trästomme och träpanel / reveterad träpanel på utsidan så kan jag inte se att gipsen skulle ställa till några problem. Särskilt som ni väl skall sätta upp tapet eller målad väv på insidan?

www.fuktinfo.se 7 mars 2011

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>