Nytt golv på gammalt

Jag fick följande fråga; Bor i ett 70-tals hus med platta på mark som har uppreglat golv och överst 22 mm spånskiva. Jag ska nu lägga in träparkett på spånskivan och undrar om jag ska ha foam eller lumppapp under. Ska jag lägga en fuktspärr under parketten?

Jag svarade; Ligger det uppreglade golvet direkt på betongen eller finns någon fuktspärr under? Det luktar väl inte? (för då måste man utreda och åtgärda detta först). Uppreglade golv direkt på betong är en riskkonstruktion – läs mer på informationsbladet om platta på mark.

Hur som helst så skall du inte ha en luftspaltbildande matta, typ Platon, ovanpå – då stänger du inne träreglarna och spånskivan mellan den fuktiga betongen och mattan. Du skall lägga parketten enligt tillverkarens anvisningar. Jag tror att det är en bra idé att ha något mellan så man slipper ev gnisselljud. Foam kan vara tät – och därmed stänga inne det gamla uppreglade golvet mellan betong och tätt skikt, vilket är riskabelt.  Se till att du få en öppen foam, eller lägg annars golvpapp.

www.fuktinfo.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>