Fukt i källare, källarehörn, trots ny dränerande värmeisolering

Jag fick följande fråga;

Jag har nyligen renoverat källaren i min villa (lerjord). Den har tidigare dränerats (ca 20 år sedan) och för 10 år sedan la vi till Isodrän skivor runt huset. Nu har det kommit fukt nere i hörnen i ett rum. Utanför detta rum har vi två stuprör som leder bort vatten till en stenkista. Vidare har vi en rabatt (mot huset) och plattor. En mindre del av dessa plattor ( ca 5 kvadratmeter lutar åt fel håll). Vidare finns en parkering mot en annan vägg (fast något längre bort än hörnet) där en del vatten kan ledas in mot huset.

Min fråga är om det räcker med att se till att avrinning och stuprörsvatten leds bort korrekt eller om man behöver dränera om runt huset. Eller om det finns en rådgivare som kan titta närmare och ge ett professionellt råd.

Jag svarade;

Dränering håller kanske inte så lång tid som huset och 20 är lång tid. Men när ni monterade Isodrän, gjorde ni ingen kontroll av dräneringen?

Att det kommer fukt i hörnet kan förstås bero på att dräneringen inte klarar sin uppgift där, men det kan också vara inneluften som kondenserar – vad har ni för verksamhet i rummet och står möbler för hörnan?

Att se till att vatten inte tar sig ner invid husgrunden är alltid bra, oavsett om dräneringen behöver ses om eller inte.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>